Založ si blog

Kam kracas, Slovensko?

Som ten, ktorý pamätá mlieko, maslo, smotanu, tvaroh, syry a mliečne výrobky z kvalitných, zdravých, dobre ošetrených a sebestačných slovenských chovov. Rovnako pamätám kvalitné mäso, hydinu, šunku, mäsové výrobky, údeniny, ryby a rybie výrobky.

Som ten, ktorý pamätá konkurencie schopný kvalitne oblecenie , obuv a odevy slovenskej výroby.
Som ten, ktorý pamätá Tuzex aj špeciálne obchody pre politickú elitu a rozmaznaných snobov.
Som ten, ktorý pamätá konkurencie schopný ľahký aj ťažký slovenský priemysel aj špeciálnu výrobu.
Som ten, ktorý pamätá kvalitné školstvo, zdravotníctvo a sociálnu starostlivosť.
Som ten, ktorý pamätá úžasnú slovenskú kultúru, umenie a šport.

Ibaže už asi ani ja netuším, „…kdepak ti sodruzi z (…) jenom udělali chybu?“

Som ten, ktorý už nemá na výber z tej okupačnej záľahy potravinových a ostatných tovarov a musí sa prehrabávať medzi kadejakými zopsutými sračkami, svinstvom a zdraviu škodlivým humusom, dovážaným na Slovensko zo zahraničia už takmer bez ohľadu na svetovú stranu.

Všemocný „slobodný“ trhový mechanizmus voľného obchodu diktovaný Bruselom znásilňujúcim Slovensko ako svojho rukojemníka odmietam. Európska únia má Slovensko a krajiny bývalého socialistického bloku za odbytište inde neakceptovateľného, najmä potravinového tovaru, ako smetisko pre žobrákov a bezdomovcov.

Slovenské školstvo, zdravotníctvo, kultúra, umenie a šport systémovo upadajú. Slovenský priemysel rovnako.

Tejto bezbrehej divočine a násiliu treba začať čeliť zmenou politického systému. Skoncovať s pravo-ľavým myslením, ktoré sa historicky a vecne vyčerpalo a nemá už čo pozitívne ponúknuť. Múdre a správne myslenie je len jedno a nemá politické alternatívy.

A vzťahy s Európskou úniou manažovať inak. Nie s pozície prosebníka a podriadeného rukojemníka, ale jej rovnoprávneho člena. Za daných, nebezpečne pokračujúcich a vyvíjajúcich sa okolností mi euro začína horknúť.

Ak toto ktokoľvek prečíta ako socialistickú agitku a výzvu na návrat pred November 1989, neporozumel prečítanému (znova – výsledky deviatackych monitorov).

Neprajem si, aby ma školili kadejakí ponovembroví zmrdi o úžasnostiach post nežno-revolučného vývoja, voľného trhu, demokracii, slobode, slobodnom názore a voľnom pohybe. Ich školenie nemusím. Viem o zmienených „komoditách“ svoje. A myslím vlastnou hlavou.

Som nezávislý občan Slovenska, nie som členom, prívržencom ani priaznivcom žiadnej politickej strany a hnutia, skupiny a skupinky, až do reštrukturalizácie politického systému vládnutia.
Ak dožijem, do toho času pevne rozhodnutý nevolič. Zároveň už vopred prežívam hrôzu zo slovenských prezidentských volieb.

A na dôvažok – neoslavujem vojnový Slovenský štát, éru socializmu a súčasnosť už vôbec. A svoju energiu na protifašistické reťaze a blokády plýtvať nebudem. Ich adresát je úplne inde.

Zboznujem Benyho

26.09.2013

Práve bolo 8,30h… To sa dá ešte ako tak nazvať, že sa dá… Ale pre koho? No pre mňa určite nie! Pes sa tlačil ku mne do postele a ja som mal pocit, že to je dačo iné len nie pes. V kuchyni nahlas hrali jubilantom, kde som sa dozvedel, koľko rokov spolu žijú manželia XY a že sa k blahoželaniu pripájajú aj Milka s rodinou a do toho všetkého búchala pravdepodobne [...]

Hong Kong

16.08.2013

Po 2 tyzdnoch a 9000 km konecne nejaka civilizacia.Mmmmmmmmmmmmmmmmm, len si tak plavat ulicami Hong Kongu do nekonecna. Hong Kong je presne to, co som ocakaval – uzke ulicky lemovane nekonecnymi mrakodrapmi. Chodniky preplnene krasnymi vonavymi ludmi. Proste uplny opak Ciny. Cesta vlakom z Pekingu nebola nijak zaujimava – konecne som si pozrel zopar filmov, co som mal v pocitaci. Do [...]

Motorkar

08.08.2013

Bol som chlap, odvazny, slobodny a mal som dlhe vlasy. Moja zena sa so mnou zoznamila a nie naopak. Manzelka za mnou uplne salela. Bolo jedno kam som isiel, ona tam uz bola. Je tomu uz 12 rokov. Vtedy som bol zaryty motorkar, obliekal som si cierne tricka, roztrhane rifle a motorkarske cizmy, a mal som dlhe vlasy. Samozrejme mal som oblecenie aj na vynimocne udalosti. Vtedy som si obliekol cierne [...]

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

novela Trestného zákona, parlament

Poslanci majú v roku 2024 zarábať vyše 6600 eur. K platu patria ešte paušálne náhrady

26.04.2024 17:17

Plat poslanca určuje zákon o platových pomeroch niektorých ústavných činiteľov SR.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 6
Celková čítanosť: 10886x
Priemerná čítanosť článkov: 1814x

Autor blogu

Kategórie